top of page
  • Foto van schrijversatb2nl

Kyano

Bijgewerkt op: 9 aug. 2021


Ik zal je wat over mij vertellen zodat je mij beter kan begrijpen:


Family bakes together

  • Ik hou ontzettend van auto’s en speel daar graag mee. Van klein tot groot en op kleur worden ze gerangschikt op een rijtje gezet. Ook ben ik dol op dieren, met name honden katten en paarden.

  • Ik kan heel goed puzzelen. Op school moeten ze vaak grotere puzzels uit andere klassen halen, omdat de puzzels in mijn eigen klas te makkelijk zijn en ik die zo af heb.

  • Ik vind het erg leuk om naar school te gaan. Sinds dit schooljaar kan ik de cijfers 1 t/m 20 herkennen en leer ik lezen via leespraat met pictogrammen. Mijn persoonlijke begeleider helpt mij daarbij in de klas zodat ik beter geconcentreerd kan werken, omdat ik anders veel te snel afgeleid wordt. Ik heb moeite om mijn concentratie beet te houden.

  • Ik ben dol op voetballen en ga graag met mijn papa en mama een balletje trappen in het buitengebied achter ons huis. Daar kan ik heerlijk mijn energie kwijt en lekker rennen en springen.

  • Ik kan een paar woordjes praten wat communiceren moeilijk maakt voor mij. Daarom maak ik gebruik van gebaren en een spraakcomputer. Ik ben heel handig erin om deze te gebruiken. Gebaren leren is wel wat lastiger en moet ik veel herhalen om te leren. In de klas ben ik anderen soms snel te af en zeg ik het antwoord al voor met mijn spraakcomputer. Het kost mij ontzettend veel moeite om iets nieuws te leren, omdat mijn hersenen niet weten hoe het soms allemaal moet en ik daardoor verkeerd wordt aangestuurd. Maar daarentegen begrijp ik wel heel veel en dat maakt het lastig voor mij en krijg ik ook nog wel eens woede aanvallen of kan ik je verkeerd begrijpen.

  • Ik speel graag een potje memory en kan ook vals spelen door snel nog een paar kaartjes om te draaien ;)

  • Ik heb een genetische afwijking, genaamd SATB2-Associated Syndrome. Dat betekent dat er een stukje chromosome #2 ontbreekt bij mij. Mama zegt altijd dat mijn “boekje” verkeerd is geschreven. Toen mijn papa en mama de uitslag kregen van het DNA onderzoek, vertelde onze geneticus dat er maar 103 mensen op de gehele wereld waren met hetzelfde syndroom. Hoe zeldzaam is dat!! Inmiddels zijn er wat meer bij gekomen, maar is er altijd nog weinig over bekend.

  • Ik ben lieve, vrolijke leergierige jongen die altijd met een glimlach rondloopt en je graag knuffelt.
226 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Nando

André

Adam

Comments


bottom of page